Nyhet! Naturgödslad såjord:

Är en finsiktad jord med tillsats av sand, milt gödslad med välkomposterad hönsgödsel. Det gör att frön, sticklingar och känsliga växter enkelt ska spira och rota sig. Denna jord går också att använda till omplantering av kaktusar, fetbladsväxter och andra långsamt växande krukväxter. Den är godkänd för ekologisk odling. Finns i 10-literssäckar.

Förökning:

När du ska så dina fröer så är det många komponenter som ska stämma. De små fröna sår du grunt, medan större fröer sätts djupare i jorden. Fukta sådden med att duscha med sprayflaska, täck med plast (med hål i) eller glas. Sticklingar skärs med vass kniv och sticks direkt i jorden, gärna vid krukkanten. När dina frön grott ska de placeras ljust och svalt ca. 17 grader och gärna med tillskottsbelysning, ta även bort plasten eller glaset som ligger över sådden. Viktiga delar för att lyckas med att driva upp plantor själv är: Vattning - endast duschas med sprayflaska morgon och kväll, temperatur - varmare vid groning och sedan svalare, ljus - ju varmare du har desto mer ljus behöver plantorna och tvärtom, omplantering - när plantorna vuxit till sig och rotats sig planteras de om i en kraftigare gödslad jord.

 

Nyhet! Pelleterad Kogödsel:

Den klassiska naturgödsel för hela trädgården, den är värmebehandlad, torkad och pelleterad gödsel från svenska kor. Trygg att använda till både ätliga växter och prydnadsväxter. Rik på näring som gynnar rötter och bildning av blommor och frukter. Den bör myllas ner i jorden för att all näring bäst ska komma till nytta.

Finns i 15-literssäckar.

 

S-Jord:

Proffsjorden för sådder och vegetativ förökning t ex med sticklingar. En svagt gödslad, lucker och finsiktad jord. Den innehåller perlit som gör jorden extraf luftig. Perlit är en vulkanisk bergart som expanderats i stark värme, och den ger extra luftighet coh bidrar till god vattenupptagning samt gör det lättare för rottillväxten. God syretillgång är speciellt vitkig för groning och rotbildning. S-jorden lämpar sig särskilt bra till långsamgroende frön och sticklingar som rotar sig långsamt eftersom S-jorden bibehåller strukturen och perlit gör att mycket luft kommer in i jorden även när den är fuktig.

 

Hos Stallbyggen hittar Ni Hasselfors Gardens produkter och är välkomna in för att diskutera vilken jord som passar just till era planteringar m.m.