Plocksallat "Intrique" artnr. 91305.

Det är en riktigt krispig och god sallad. Den håller sig fint hela sommaren och går sällan i blom. Den bildar små huvuden som man plockar blad ur.Tänk på att ge rikligt med vatten, så undviker man att den blir besk. Denna sallad är en storfavorit av våra kunder.

 

Luktärt "Bijou Mix" artnr. 94018.

En lågvuxen och väldoftande luktärt. Perfekt att plocka in och sätta i vas, eftersom denna sort har långa bra stjälkar. Plocka gärna ofta så har ni luktärter långt in på hösten. Den kan både förodlas och direktsås, gnugga gärna fröerna med ett fint sandpapper och sedan blötlägg dom i 1 dygn. Ett tips om man ska förodla luktärter är att så i toalettrullar. Plantera sedan hela toalettrullen i jorden, deras rötter är jättekänsliga. Luktärter vill ha minst 40-50 cm djup för att trivas och ge dom en näringsrik jord och näringsbevattna 1 ggr/veckan.

 

Rosenskära "Early Summer" artnr. 95036.

En vacker blomma med dill liknande härliga blad. Perfekt för sommarblomsrabatten med sina fulla 100 cm i höjd, även att göra fina blomsterbuktter eller arrangemang. Den kan både förodlas och direktsås, blommar ända in i oktober eller tills frosten kommer. Ett tips är att inte sätta eller plantera ut dom för tätt, eftersom de buskar till sig rätt bra. Rosenskära vill inte ha för mycket gödning, då blir det mest blad och inga blommor. Ta gärna egna fröer på hösten av dessa vackra blommor.

 

Gurka "Passandra" artnr. 90388.

En söt och lagom stor gurka för växthus. Skördas när de är ca 15-20 cm långa, lika goda att äta som salladsgurka som att lägga in i ättika. Förodlas 4-6 veckor före utplantering, så 1 frö/kruka. Sätt inte ut dom för tidigt, lägsta natt temperatur 12-15 grader. Ett tips är att så en andra omgång lite senare för att förlänga dessa goda gurkor till långt in på hösten.

 

Morot, sommar "Harlequin Mix" artnr. 90739

En färglad morot med söt och god smak. Perfekt att odla tillsammans med barnen, de kan gissa vilken färg moroten har som dom drar upp. Färgerna är vit, orange, gul och violett. Direktsås i april och gallras efter hand. Ett tips är att vara noggran när man sår, ju färre frö och mellanrum mellan fröerna, desto mindre behövs det gallras.

 

I vår butik på Stallbyggen hittar ni det som behövs för att lyckas med er odling. Vi har ett brett utbud av fröer, utsädespotatis, gödning, tillbehör och inte minst Hasselfors kvalitéts jord. Vi hjälper dig med råd och tips inför dina framtida odlingsplaner.

 

Källa: Regine Svenssons egna erfarenheter

Fotograf: Regine Svensson