februari 6, 2016

Neovapellets

är tillverkad av sågspån, utan några onaturliga tillsatser. De har egna pelletsfabriker och de ligger i Småland, Östergötland, Gästrikland och Hälsingland och därmed säkerställer de att allt går rätt till.

 

Jämn kvalitet är hög kvalitet

Med en jämn kvalitet får man en effektiv förbränning samtidigt som du minskar risken för att brännaren ska börja krångla. Därför består Neova bränslepellets av en så jämn kvalitet som möjligt. Under tillverkningsprocessen analyseras pelletsen och i förpackningsprocessen finns dessutom automatiska vågar som ständigt kontrollerar varje säck. Alla säckar märks upp för att kunna spåras vid en eventuellt reklamation, det tas stickprover varannan timme och testar bland annat densitet, hållfasthet och fukthalt.

 

Fördelar med pelletseldning

  • Pellets är avesvärt billigare än både olja och el att värma upp sitt hus med. Dessutom är bioenergi smart att använda ur ett miljöperspektiv.
  • Pelletsen är närproducerat. I dag går knappt hälften av tillgänglig såg- och kutterspån i landet till pelletstillverkning. Fabrikerna är spridda i landet och därmed minimeras transporterna och det lokala näringslivet gynnas.
  • Med en pelletspanna håller sig källaren varm och man slipper oroa sig för att huset ska bli "sjukt", jämförbart med värmepumparna där källaren ofta bli kall och fuktig.
  • Genom minimalt låga utsläpp av kväve och svavel bidrar inte pelletsen till försurning.
  • Rökgaserna som uppkommer vi förbränning är mycket rena. Någon synlig rök förekommer inte och ingen lukt, vilket uppskattas i grannskapet.

 

Hos oss kan ni få hjälp med transporten av pelletsen. Vi lånar ut släp vid köp av pall pellets, ni kan även få det hemkört till dörren. Vi säljer också pelletsen styckvis. Hör av er till oss om ni har fler frågor angående Neova bränslepellets.