Här finner du en sammanställd information med några tips när du står inför att odla i din trädgård eller i krukor under sommaren.

Välj rätt sorts jord

Till krukor behövs en bra urnjord till exempel Hasselfors U-jord, som är strukturstabil och inte sjunker ihop så mycket. På plantskolan hittar du jord av hög kvalitet och i olika varianter för olika behov. Hasselfors E-jord passar den som vill odla ekologiskt.

Använd tillräckligt stora krukor

Tomater till exempel behöver minst 10-12liter jord. Tillräckligt mycket jord gör att det blir lättare att sköta vattningen.

Dränera

Leca är bra att ha i botten på krukor. Det handlar om att säkra syretillförseln till växterna och se till så att det inte blir surt.

 

Tillför näring under växtsäsongen

Tänk på att välja rätt sort, till exempel tomatgödning till tomater. Det finns både långtidsverkande gödning som näringspinnar att sätta i jorden, flytande gödning och andra varianter.

 

Välj rätt trädgårdsredskap

Undvik gamla trädgårdsredskap som du riskerar att skada eller slita ut dig på. Du är alltid välkommen in till oss för att titta på nya fräscha trädgårdsredskap som håller för lång tid framåt.