Back on Track & tillbehör

Hästtäcken och tillbehör

 

Back on Track -

Hos oss hittar ni Back on Track för hela kroppen! Back on Track är en fantastisk produkt som vi talar varmt om. Den förbättra läkning och återhämtning efter skador eller ansträngning. Vi har bl.a Knäskydd, armbågsskydd, Vristskydd, Handskar, strumpor, Tröjor, sulor, Långkalsonger, ryggbälte, nackskydd m.m.    

Back on Track - översikt & sammanställning

   
Hästtäcken med beskrivning Hästtäcken med beskrivning Hästtäcken med beskrivning Hästtäcken med beskrivning

Back on Track - Säsong

Back on Track - Skydd

Back on Track - Ridhjälm

Back on Track - Nypon

Nu börjar det bli säsong för underställ. Back on Track har underställ gjort av Polypropylen som avleder fukt och gör så att kroppen känns torr under ansträngning. Bidrar där med till kroppens temperaturreglering.   Vi har alla Back on Tracks skydd hemma och det mest sålda skyddet är back on tracks knäskydd. Vi har Back on Tracks ridhjälm EQ3 som har bra passform, ökad ventilation och är byggd med MIPS för att öka skyddet vid sneda slag. Är VGI-Märkt. Ökar rörligheten i leder både för djur och människor. Är rikt på vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter som kroppen behöver.
   

Hästtäcken - skötsel

Back On Track - Hur fungerar det?

 

Hur fungerar då Back on Track?

Alla produkter är tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Det har skapat en produkt med hjälp av vetenskaplig textilteknologi och gammal kinesisk erfarenhet.

Keramiska partiklar smälts in i trådarna vid framställning av tyget. Resultatet av de keramiska partiklarna i tyget gör att vid uppvärmning (kroppsvärmen) utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Den långvågiga värmestrålning som återreflekteras är detsamma som långvågig infraröd strålning. Tack vara det funktionsmaterial tyget består av så andas materialet  ut överskottsvärmen.

Det är inte bara huden som absorberar strålningen utan även längre in muskelvävnaden och leder, vilket gör att blodkärlen vidgas även längre in i kroppen. Produkten används därför ofta där inflammationer finns med i bilden.

Det hjälper till att lösa upp muskelspänningar och stärker kroppens egna förmåga att läka skador och häva inflammationer. Produkterna används ofta som skadeförebyggande när de används för, under och efter träning/tävling. 

För mer ingående information kontakta oss. 

Information hämtat från Back On Track