Stallinredning - hästboxar

Om du söker hästboxar med av god kvalitet och som samtidigt är tysta och justerbara så ska du läsa vidare om hur vi kan hjälpa dig med allt från ritningsstadiet till beställning och montering av dina hästboxar.

Hästbox med skjutdörrar

Hästboxen levereras i sin grundkonstruktion med stående galler. Där den nedre delen kan fyllas med plankor av gran eller plast. Hästboxarna går att justera i både höjd och djupled. Allt får att de ska passa i både nybyggda stall samt i äldre stallbyggnader.

Hästbox med slagdörr

Det finns möjlighet att beställa hästboxen med slagdörr och dörren går även att få i ponnymodell. Slagdörrens lås är lättöppnat både från insidan och från utsidan. Du kan välja mellan att ha antingen liggande eller stående rör till gallret. Det går givetvis att beställa en hästbox utan frontgaller också.

Hästbox med mellanväggar

Det finns möjlighet att beställa mellanväggar för dina hästboxar. Både som heltäckande eller delvis täckt boxvägg. Du har även möjlighet att beställa galleröverdel om du önskar en murad lösning.

Hästboxens olika plankfyllnader

De vanligaste materialen för plankfyllnad är gran eller plast. Gran är ett tåligt träslag som går att behandla både med olja eller att måla. Om du hellre önskar plast så finns det tillgå. Plasten är både underhållsfri samt ej tuggbar för hästen.  Finns i 4 olika kulörer. Önskas plankfyllnaden i ett ännu mer exklusivt material så finns det möjlighet att välja Ek.

 

Bildgalleri med olika utföranden av häsboxar