Bett och uthyrning

Hitta rätt bett för er!

Det finns en hel djungel av bett idag, och det varierar från individ till individ vilket bett som passar vilken häst.  Vi vet att det inte är lätt att hitta rätt bett och hjälper gärna till när du letar. Hör gärna av dig till oss i butiken, eller kom in och fråga!

Vårt utbud

Vi har en stor variation av bett för att just du ska hitta rätt till din häst. Från märken som Trust, Bombers, Beris, Royal Steel, Globus, Källquist, Waldhausen, Shires, Sprenger, Stübben, Nova och Treadstone.

Trust

De fantastiska betten som Trust tillverkar har blivit omtyckta av både ryttare och hästar. Inno Sense betten passar utmärkt till känsligare hästar då de är väldigt milda för munnen och ger en mjuk upplevelse för hästen. Sweet Iron betten, som har partier som rostar i kontakt med saliven, blir väldigt söta, ökar salivproduktionen och ökar acceptansen för bettet.

Bombers

Bombers bett tillverkas i Sydafrika och är helt handgjorda, vilket ger en unik möjlighet att själv välja hur varje liten detalj på bettet ska utformas. Man kan välja vilken typ av mundel man vill ha, vilken typ av ringar/skänklar, hur tjockt bettet ska vara och tom om man vill ha olika längd på höger och vänster sida på mundelarna. Mundelarna är i sötjärn och mässing och formade för att fördela trycket över en större yta, ringar/skänklar är i rostfritt stål

Beris

Beris är ett märke som står för hög kvalitet. Berisbetten fyller ett hål på marknaden där mjuka bett fortfarande är ganska ovanliga. Berisbett-serien innefattar många olika bett, raka och med tungfrihet, vanliga bettringar, pelham, gags, tandembett och det populära Curb Gagsbettet för hästar som blir starka och drar nedåt.
Beris är ett tyskt märke och kommer troligen bli ett av de ledande bettmärkena inom en snar framtid, tack vare bettens kvalitet, användbarhet och utförande, för att inte nämna prisnivån, vilken är överkomlig och uppskattas av både amatörer och proffs.
Berisbetten är tillverkade av högkvalitativa material, som gör att din häst kan känna sig komfortabel med bettet i munnen vilket ger en mer avspänd häst, utan spänningar, oavsett gren.

Royal Steel

Har en mängd olika bett i rostfritt stål. Vanliga tränsbett, tvådelat, tredelat, muffbett, pellham och cheek bett m.m. av hög kvalité.