Hundtäcken och kläder

Hundtäcken

Vi har hundtäcken från flera olika leverantörer i butiken och det kan variera mellan säsongerna vad som finns hemma. Kontakta oss för mer exakt information om vad som finns.

Hurtta

Hurtta är ett täcke vi håller varmt här. Det har en perfekt passform och smidighet likt ingen annan. Ni finner olika modeller samt tjocklekar i butiken. Även kylvästar från Hurtta är omtyckta under sommaren.

Reflexer

Reflexer, reflexvästar, blink m.m finns i många olika varianter.

Övrigt

Koftor, skor och tillbehör finner ni hos oss.

Back on Track

Back on Track är ett täcke för sig. Efter hård ansträngning eller för hundar med värk passar detta täcke.

Hur fungerar då back on Track?

Alla produkter är tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Det har skapat en produkt med hjälp av vetenskaplig textilteknologi och gammal kinesisk erfarenhet.
Keramiska partiklar smälts in i trådarna vid framställning av tyget. Resultatet av de keramiska partiklarna i tyget gör att vid uppvärmning (kroppsvärmen) utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Den långvariga värmestrålning som åter reflekteras är detsamma som långvarig infraröd strålning. Tack vare det funktionsmaterial tyget består av så andas materialet ut överskottsvärmen.
Det är inte bara huden som absorberar strålningen utan även längre in muskelvävnaden och leder, vilket gör att blodkärlen vidgas även längre in i kroppen. Produkten används därför ofta när inflammationer finns med i bilden. Det hjälper till att lösa upp muskelspänningar och stärker kroppens egna förmåga att läka skador och häva inflammationer. Produkterna används ofta som skadeförebyggande när de används för, under och efter träning/tävling. För mer information kontakta oss. Information hämtat från Back On Track.